AI som verktyg och som sökmotoroptimering

VARFÖR vill du ha träffar på nätet? Du kan med SEO/AI och diverse knep få flera träffar på din hemsida. Men ställ dej frågan, när dom inte hittar något annat än AI fluff text som är genererat enbart för att lura folk till sidan, vad har du åstadkommit? För du skall ha kunder som är kvalitet! Kunder som du vill ha och som vill ha dej. Det gäller att hitta dom och gör du det med AI teknikens hjälp så gör det, men tänk på att inte lura kunden. Du skall erbjuda något på din hemsida som är genuint. Ja, jag använder AI men använder tekniken ETISKT!

Jag använder AI där det går snabbare att få det resultat jag vill ha eller som stöd. Men som till exempel ChatGPT, ai är som att ställa en fråga till en amerikan, du får ett svar, oavsett om dom vet vad dom pratar om eller inte. Jag använder AI när jag klipper film, gör innehåll, redigerar bilder med mera. Ett fantastiskt instrument! Men glöm inte bort kunden för den är det viktigaste och du skall tänka på hur du hjälper denna bäst. Vad genererar du för värde till dom?  Tycker du att det är roligt att leka med AI, visst.. lek på. Men att använda det på fel sätt gör att kunderna känner sig lurade.

Använd AI som ett verktyg men använd det Etiskt. detta om något är HÅLLBART!

Men hur gör man för att få trafik då?

Idag finns massor av knep. SEO branchen nu i detta mitt uppe i en panikatack. Alla de där människorna som har levt på att genrera trafik med AI under en period släpper nu upprörda youtubeklipp (SEO Influensers) där dom säger att dom skall lägga av och att Google suger. (dom är jättearga)  Google har nämligen släppt en spamuppdatering och en core update som skall göra det svårare att lura sökmotorn och de skall premiera de som satsar på riktigt innehåll, sådant som faktiskt kunder vill ha och inte ordbajsande AI hemsidor enbart gjorda för att leda in folk.

När sökmotorerna kom till så var det för att det inte fanns andra sätt att hitta hemsidorna. Nu har du massor av olika bra sätt att få din hemsida besökt. (Kom ihåg, du måste veta varför kunderna skall besöka den) Du har Facebook, Instagram, TikTok och alla de där kanalerna. Att lägga upp filmer på Youtube och lägga en länk till din hemsida är till exempel ett jättebra ”knep”.

Förr var Google placeringarna det viktigaste du kunde läsa av, det är det inte längre. Små och medelstora företag skall jobba med sin personlighet på webben. Då får du de kunder du vill ha och inga menlösa klick på sökordstrollning. Det ÄR fortfarande viktigt med SEO och förra gången Google gjorde en större förändring så blev det en vinst för hela nätet för man gjorde det viktigt att hemsidorna laddade snabbt för att rankas högt.  (Gav mej en del jobb faktiskt)

Folk som jag litar på säger att jag vet vad jag pratar om, så lita på dom! Jag ber även om ursäkt för att jag inte listar alla nya balla modeord och beteckningar bara för att verka relevant. Jag är inte så dum så att jag tror att du, bara för att jag rabblar en massa skit jag hittat på nätet, tror att jag är smartare för det.