DahlbergMedia-Vitr

Bröllopsfoto

Baserad i västkusten, Norra Bohuslän.
Grebbestad, Koster, Strömstad.
Med 15 års erfarenhet!

När jag tar bröllopsfoton blir det inte den klassiska varianten där man står i en obekväm posé, väntande på att fotografen skall bränna av bilden. Vi skall ha roligt! Det skall vara en glädje, inte ett nödvändigt ont. Och så har jag lång erfarenhet samt ganska dålig humor skall tilläggas.

När ni anlitar mig som er bröllopsfotograf kan ni förvänta er något helt annorlunda. Glöm det stela och uppstyrda – jag föredrar att få er att röra på er, att få er att leva i ögonblicket och skapa minnen som varar livet ut.

Jag är ingen dyr lyxbröllopsfotograf, men jag är kreativ och passionerad. Jag tar endast ett begränsat antal bröllop per år, för att kunna fokusera. Det får inte bli slentriant! Jag vet hur viktigt ert bröllop är, därför vill jag inte ha en löpande band verksamhet. Jag kommer ihåg alla mina bröllop.

Du kan sluta läsa detta stycken nu för jag skall bara skriva lite sökord här så att Google hittar mej. Fjällbacka, Koster, Grebbestad, Havstenssund, Strömstad, Kville, Lysekil, Texas (man kan ju hoppas), Norra bohuslän, Grebys, Ekenäs. Så, det borde räcka tills vidare…

Ränka ut ditt pris här!

Här kan du räkna ut ditt pris samt tala om för mej att du vill att jag skall kontakta dej.
I detta läget är inget bindande utan är bara ett sätt för oss att kontakta varandra med rätt information från början.
Vi kommer att ha kontakt flera gånger innan vigseln så allt är på plats.

Leverans sker via Wetransfer där du laddar ner bilderna på nätet och antalet bilder bestämmer du här nedan

10,17 och 24 Augusti är lediga 2024

Boka bröllop

Vad kostar det för dej? (offert)

Timmar
Styck
Tillägg
Km

:-

Några exempel

Passar min stil er? Kolla vad jag gjort innan och jämför gärna med andra och se vad som känns bäst. 
Jag vill ha roligt när vi fotograferar. Det kommer nämligen att synas på bilderna.

Vanliga frågor

När kan jag räkna med leverans?

Ungefär en vecka efter ert underbara bröllop kommer ni att få en första smygtitt på era minnen. Denna förhandsvisning kommer i form av lågupplösta bilder, vars skönhet är skyddad av en varsam vattenstämpel. Denna tidiga leverans ger er möjlighet att snabbt återuppleva och dela några av de ögonblick som vi fångade under er speciella dag.

Men det är när full betalning har erhållits som de magiska ögonblicken kommer att släppas fria i sin fulla prakt. Era bilder, i all sin högupplösta skönhet, kommer att bli era för att bevara och dela med era nära och kära. Den höga upplösningen garanterar att ni kan njuta av detaljerna och känslorna i varje ögonblick på ett sätt som verkligen gör rättvisa åt den speciella dagen.

Hur levererar du?

Du får leveranser via nätet på en länk. (noga att jag får rätt mailadress). Se därför till att hålla utkik efter något som kommer från Wetransfer. Det är inte spam, det är dina bilder. Först innan full betalning kommer ett gäng med vattenstämpel på i lågupplöst format.

Framkallar du förstoringar?

Ja! Faktiskt! Jag kan skriva ut upp till A3+. Du kan även använda dig av onlinetjänster som gör detta varje dag och kanske har ramar och annat att erbjuda. Vill du så kan jag hjälpa dej. I övrigt så rekomenderar jag Crimson.

Kan jag få bilderna i RAW?

Nej, jag levererar inte bilderna i RAW. Inte heller levereras samtliga utan bara de av mig som är utvalda.

Vad skall vi, bröllopsparet, tänka på?

Detta är bara några punkter som ni kan ha med er. Inget ni behöver följa slaviskt..

 1. Kommunikation med fotografen:

  • Ha en öppen och tydlig kommunikation med er bröllopsfotograf. Diskutera era förväntningar, stil och önskemål i förväg så att fotografen kan förstå era önskemål och skapa bilder som matchar er vision. Ett samspel mellan fotograf och brudpar är viktigt när man har visioner om ett visst resultat.
 2. Fotograferingsplanering:

  • Planera tid och plats för fotograferingen i förväg. Ha en detaljerad tidsplan så att ni vet när och var bilderna kommer att tas. Ta hänsyn till ljusförhållanden och eventuell resväg om ni har flera platser för fotograferingen.
 3. Fotograferingslokaler:

  • Om ni har speciella platser eller lokaler ni vill använda för fotograferingen, se till att ni har tillstånd att använda dem och att de är tillgängliga på bröllopsdagen. (Jag har många bra kontakter på västkusten för detta)
 4. Väder och årstid:

  • Överväg hur vädret kan påverka fotograferingen och ha en backup-plan om det blir dåligt väder. Om ni har utomhusfotografering, kan ni behöva paraplyer eller andra väderskydd. Fotografens utrustning är dyr, men väderskyddad. Honom behöver ni inte tänka på.
 5. Bröllopskläder:

  • Se till att era bröllopskläder är redo för fotograferingen. Kolla om det behövs några sista-minuten-justeringar eller reparationer. Om ni behöver extra skor för att ta er en bit ut i skogen eller på klipporna, ta med det.
 6. Accessoarer och detaljer:

  • Om ni har speciella accessoarer eller detaljer som ni vill inkludera i bilderna, t.ex. skor, smycken eller blommor, ha dem redo för fotograferingen.
 7. Poser och önskemål:

  • Tänk på om det finns särskilda poser eller ögonblick ni vill inkludera i bilderna. Diskutera dessa med fotografen i förväg så att ni är på samma sida.
 8. Fotolista:

  • Om ni vill ha specifika gruppfotograferingar eller porträtt med familj och vänner, skapa en lista med namn och grupper som ni vill ha på bilderna. Detta hjälper fotografen att organisera fotograferingen smidigt.
 9. Tid för fotografering:

  • Planera tillräckligt med tid för fotograferingen. Att känna sig stressad och ha bråttom kan påverka bildresultaten negativt. Ge er själva tid att vara i ögonblicket och låt fotografen guida er genom processen.
Vad gäller vid avbokningar?

Om avbokningen sker 14 dagar eller senare inför bröllopet faktureras 50%.

Vad händer om vi vill att fotografen skall stanna längre?

Om jag inte har något efter så är det klart att jag stannar längre! Tom taxan är 1250:- och vi gör givetvis det bästa för att dokumentera den stora dagen! Glöm inte, jag tycker bröllop är VANSINNIGT roligt! Jag är inte svårbedd.

Brudparet skalll vara myndiga

Brudparet skall vara myndiga i lagens mening. Varför undrar du? Därför att brudparet skall kunna själva redogöra för sina önskemål. God man kan inte vara mellanhand. Jag upprepar, God man kan inte vara mellanhand. Jag är noga med att lämna en positiv känsla bakom mej och med en God man som filter blir det aldrig bra.

Om fotografen blir sjuk eller får förhinder

Livet är som livet är. Ibland uppstår saker som kanske ingen kunde förutse. Då kommer jag att så skyndsamt det går ta kontakt med kollegor och er för att ersätta mej. Detta är vid sjukdom eller oförutsedda händerlser.

Har du sett den svenska filmen Bröllopsfotografen?

Det var då ett jä…. NEJ! jag har inte sett den!